מרכז פולק בטכניון

מרכז פולק בטכניון

ר.ק גולד הנדסה

טכניון, חיפה

תוספת אגף גבוה לבניין קיים

בפרויקט זה הייתה דרישה לביצוע קירות עם בטון חשוף אדריכלי וסימטרי. מיעוט קירות ויציקות אנכיות הפך את השימוש בתבנית מסוג וי.גו בייצור מיוחד ללא כדאית מבחינה כלכלית לקבלן. לכן, פתרנו את הבעיה על ידי שימוש בתבניות מודולריות מסוג רסטו. לאחר פגישות עבודה מול האדריכל והקבלן ביצענו התאמות בשימוש תבנית הרסטו המודולרית לשביעות רצון כולם. ההתאמות כללו תכנון שבלונות עץ מיוחדות ששימשו כפס הפרדה מבוקר בין התבניות ובנוסף סיפקנו פתרון לחורי דמה עבור מוטות קשירה (“דיווידגים”) לקבלת מראה נקי וסימטרי. ביצענו בעזרת המגוון הרחב של תבניות הרסטו תכנון חזיתות מדויק וסימטרי הכולל שימוש בתבניות פינה עם זוויות מתכווננות תוך שימוש במחברים מיוחדים ופרופילים בזווית מיוחדת בהתאם לזווית הקירות. בשיתוף פעולה עם טכנולוג הבטון של החברה שסיפקה בטון לפרויקט התאמנו את סוג הבטון לקצב היציקה הדרוש. ליווי ופיקוח שלנו בזמן הרכבת התבניות ולאורך כל הפרויקט הביא לתוצאה המושלמת מבחינת הלקוח.